Even voorstellen


Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik heb oorspronkelijk een kinder-therapeutische studie afgerond, maar via via kwam ik uiteindelijk in de kinderopvang terecht. Dat beviel zo goed, dat ik er verder in wilde. Ik merkte dat de vraag hoog was en wilde daar op inspringen door zelf iets op te gaan zetten. Niet zo maar iets, maar een kwalitatief hoogwaardig concept, waarin aandacht en de liefde voor het kind voorop staat. Ik startte het eerste kinderdagverblijf en rondde tegelijkertijd de studie pedagogiek af.

Een aantal zaken waren voor mij van principieel belang. Lieve pedagogisch medewerkers, die verstand hebben van hun vak, maar het vooral erg leuk vinden om met kinderen bezig te zijn. Maar ook de ruimte waarin de kinderen verblijven is van belang. Het dagverblijf moest niet de uitstraling van een instituut hebben, maar van een warm en veilig huis. De tuin moest niet de associatie oproepen van een kaal schoolplein, maar van een speelparadijs.

Al deze uitgangspunten zijn in al onze dagverblijven terug te vinden. De rustige uitstraling van de groepen, de veelvuldig in de buurt gesignaleerde bolderwagen of het georganiseerde Paasontbijt voor zowel het kind als zijn ouders. Wat voor ons echt voorop staat is het bieden van een prettige ongedwongen sfeer, waarin de kinderen zichzelf durven te zijn. Dit is terug te zien in de lach op hun gezichtjes!

Daarnaast zijn natuurlijk de ouders belangrijk. Het is niet niks om je kind achter te laten, vooral in het begin. Daarom staan we altijd open voor de wensen van ouders en betrekken we hen bij de dag, door bijvoorbeeld foto’s te maken en een goede overdracht te geven.

We hanteren ruime openingstijden en bieden we zowel brood als warm eten aan. Maar we proberen nog meer mee te denken en onszelf te verbeteren. Sinds kort bieden we extra service, als het langskomen van een kapper en fotograaf en houden we 1 keer per jaar een kinder-EHBO ochtend voor ouders en grootouders. Maar ook hebben we een sport-BSO opgezet om de oudste schoolkinderen meer uitdaging te kunnen bieden. Heeft u nog andere wensen? Geef het aan, en we nemen het mee!

Ik wil u danken voor uw interesse en hopelijk tot ziens op Madelief, Sterre, 't Klaproosje, Bloesem, de Bloementuin of de Waterlelie!

Met vriendelijke groet,

Annemiek Vink
Directeur
DutchEnglishFrenchGermanSpanish
Werken bij