InrichtingWe doen onze best een veilige, huiselijke sfeer te creëren. Daarom hebben we voor niet voor de setting van een school of industrieterrein gekozen, maar zijn Sterre, De Bloementuin en Madelief beide gehuisvest in monumentale herenpanden, terwijl 't Klaproosje aan een van de prachtigste grachten van Amsterdam gelegen is. Bloesem en de Waterlelie zijn dan wel niet in een oud pand gehuisvest, maar wel in een karakteristiek pand, en door Flowerkids inrichting, proberen we daar weer de huiselijke sfeer te creëren.

De klassieke uitstraling geeft de ruimtes een bijzondere sfeer. Er zijn nog veel authentieke details in de panden te vinden, wat niet alleen het werkplezier bij de leidsters bevordert, maar ook de babys kijken vol verwondering naar de lichtbreking van de kroonluchters in de ornamenten op het plafond. Natureltinten voeren de boventoon. Zo hebben we een houtkleurige vloer en liggen er katoenen kleden op de grond. De wanden, vloeren en plafonds zijn zacht van kleur. Zij vormen een rustige achtergrond voor het vaak felgekleurde spelmateriaal. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is er spel-, knutsel- en leesmateriaal op de groep aanwezig. Dit staat vaak op ooghoogte van de kinderen om eigen initiatief, zelfstandigheid, spel en creativiteit te stimuleren. Er zijn allerlei hoeken voor de kinderen gecreëerd, zoals een poppenhoek, een leeshoek, of een bouwhoek, ieder met een eigen sfeer. Ook zijn er terugtrekmogelijkheden voor de kinderen met kussens en dergelijke van waaruit een kind de boel van een afstand kan bekijken, indrukken kan verwerken of tot rust kan komen.

De inrichting van de BSO's bestaat uit een groepsgedeelte, waar speelhoeken gemaakt zijn, en aparte ruimtes voor de artistieke activiteiten.

In het groepsgedeelte bevindt zich de keuken, de poppenhoek, de bouwhoek en bijvoorbeeld de voetbaltafel. Hier kunnen de kinderen vrij spelen. De pop te eten geven en in bed leggen, een huis van grote legostenen bouwen, een knikkerbaan op kinderhoogte maken of aan tafel spellen doen met hun vrienden en vriendinnen.

Verder hebben we nog aanvullende ruimtes, waar de activiteiten worden gehouden. Dit is het atelier, de dans-toneelzaal en het kinderkook café. Samen met een pedagogisch medewerker wordt hier gedanst op K3, een hartige taart gebakken of op pottenbaktafels de mooiste kunstwerken gefabriceerd. Ook worden hier workshops gegeven door kunstenaars van buiten.

In 2013 zijn we gestart met de geïntegreerde sport-BSO. Dit betekent nog meer keuzevrijheid voor de kinderen! Elke dag van 16.00-17.00 wordt er een sportles voorbereid door een bevoegde sportleraar. In de zomer buiten op het grasveld, in de wintermaanden in een nabijgelegen sporthal.