Alle dagverblijven zijn licht en stijlvol ingericht, met gezellige speelhoeken..


Inrichting kinderdagverblijvenWe doen onze best een veilige, huiselijke sfeer te creëren. Daarom hebben we voor niet voor de setting van een school of industrieterrein gekozen, maar zijn Sterre en Madelief beide gehuisvest in monumentale herenpanden, terwijl 't Klaproosje aan een van de prachtigste grachten van Amsterdam gelegen is. Bloesem is dan wel niet in een oud pand gehuisvest, maar wel in een karakteristiek pand, en door de natuurtuin en Flowerkids inrichting, proberen we daar weer de huiselijke sfeer te creëren.

De klassieke uitstraling geeft de ruimtes een bijzondere sfeer. Er zijn nog veel authentieke details in de panden te vinden, wat niet alleen het werkplezier bij de leidsters bevordert, maar ook de babys kijken vol verwondering naar de lichtbreking van de kroonluchters in de ornamenten op het plafond. Natureltinten voeren de boventoon. Zo hebben we een houtkleurige vloer en liggen er katoenen kleden op de grond. De wanden, vloeren en plafonds zijn zacht van kleur. Zij vormen een rustige achtergrond voor het vaak felgekleurde spelmateriaal. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is er spel-, knutsel- en leesmateriaal op de groep aanwezig. Dit staat vaak op ooghoogte van de kinderen om eigen initiatief, zelfstandigheid, spel en creativiteit te stimuleren. Er zijn allerlei hoeken voor de kinderen gecreëerd, zoals een poppenhoek, een leeshoek, of een bouwhoek, ieder met een eigen sfeer. Ook zijn er terugtrekmogelijkheden voor de kinderen met kussens en dergelijke van waaruit een kind de boel van een afstand kan bekijken, indrukken kan verwerken of tot rust kan komen.


Inrichting BSO's
De inrichting van de BSO's bestaat uit een groepsgedeelte, waar speelhoeken gemaakt zijn, en aparte ruimtes voor de artistieke activiteiten.

In het groepsgedeelte bevindt zich de keuken, de poppenhoek, de bouwhoek en bijvoorbeeld de voetbaltafel. Hier kunnen de kinderen vrij spelen. De pop te eten geven en in bed leggen, een huis van grote legostenen bouwen, een knikkerbaan op kinderhoogte maken of aan tafel spellen doen met hun vrienden en vriendinnen.

Verder hebben we nog aanvullende ruimtes, waar de activiteiten worden gehouden. Dit is het atelier, de dans-toneelzaal en het kinderkook café. Samen met een pedagogisch medewerker wordt hier gedanst op K3, een hartige taart gebakken of op pottenbaktafels de mooiste kunstwerken gefabriceerd. Ook worden hier workshops gegeven door kunstenaars van buiten.

In 2013 zijn we gestart met de geïntegreerde sport-BSO. Dit betekent nog meer keuzevrijheid voor de kinderen! Elke dag van 16.00-17.00 wordt er een sportles voorbereid door een bevoegde sportleraar. In de zomer buiten op het grasveld, in de wintermaanden in een nabijgelegen sporthal.
 Inrichting Tuin
Aan de panden grenst een ruime tuin. De groene sfeer is behouden en Madelief mag zich zelfs de trotse eigenaar noemen van een van de oudste bomen in Leiden. In de tuin zijn natuurlijk een zandbak, een glijbaan en schommels te vinden, maar ook een moestuin, avontuurlijke paden en picknickplekken (afhankelijk van het dagverblijf). Bij Madelief hebben we sinds kort ook een halve kinderboerderij; op een afgeschermd stuk scharrelen wat kippen, cavia's en Sammie het konijn rond. En ook op 't Klaproosje en bij Bloesem worden konijnen vertroeteld.

We zijn vaak buiten te vinden met de kinderen. Als we langer de tijd hebben pakken we de bolderkar en zoeken we ter afwisseling een speeltuin in de buurt op of gaan we naar het park. De leidsters van de babygroep hebben beschikking over een 3-persoonskinderwagen, zodat ook de babys met mooi weer zich buiten kunnen vermaken.