Gezond eten


Op het dagverblijf verstrekken we alle voeding die een kind nodig heeft en zoveel mogelijk uit de schijf van 5.We bieden een gevarieerd eetpatroon gedurende de dag. Zo krijgen de kinderen vers fruit, een broodmaaltijd met beleg zoals humus, plakjes kaas, plakjes kipfilet en appelstroop.

De tussendoortjes bestaan uit yoghurt, volkoren crackers en gedroogd fruit. Daarnaast maken we om 17.00 uur een gezonde snack met onder andere komkommer, tomaat, worteltjes en paprika. Ongeveer een keer in de week koken we met de kinderen wat lekkers zoals een gekookt ei, tosti, wraps of een smoothie. We geven de kinderen vooral water en thee te drinken. Als u wilt dat wij speciale voeding geven, kunt u dit meegeven en overleggen met de pedagogisch medewerkers. Flesvoeding hebben wij op het dagverblijf. Wij bieden Nutrilon 1 en 2, wanneer uw kind speciale voeding nodig heeft, kunt u dat van thuis meenemen.

Als u kiest voor borstvoeding, kunt u de afgekolfde moedermelk op de groep in de koelkast zetten, deze moet voorzien zijn van een naamsticker. De afgekolfde moedermelk moet tijdens het vervoer naar het dagverblijf koel gehouden worden. Reserve borstvoeding kan voorzien van naam en datum ingevroren worden in de vriezer.

We gaan ervan uit dat de kinderen ontbeten hebben voordat zij naar het dagverblijf komen.

Allergieen
Wij houden rekening met allergieën van kinderen. Er is ook ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld bij een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging. Deze afspraken leggen we schriftelijk vast.

Traktaties en feestjes
Een verjaardag betekent feest en bij zo’n verjaardag komt vaak een traktatie kijken. Dit kan ook een kleine, goedkope niet-eetbare traktatie zijn. Wij vinden het belangrijk dat de eetbare traktaties zo gezond mogelijk zijn.

We vragen ouders dan ook om producten uit de Schijf van Vijf te gebruiken in een portiegrootte die past bij de leeftijd. Voor traktatie-ideeën adviseren wij de traktaties op de website www.voedingscentrum.nl/trakteren.
DutchEnglishFrenchGermanSpanish
Werken bij