Het Corona virus – Veel gestelde vragen

Het Corona virus - Veel gestelde vragenWij ontvangen regelmatig vragen van ouders over de opvang van hun kinderen ten tijde van de (nood)opvang. Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. Ook geven wij u een aantal links naar websites waarop u meer informatie kunt vinden.

Update 19 mei: Per 8 juni gaat de buitenschoolse opvang volledig open. Alle kinderen gaan weer gewoon naar school en de opvang.

Veel gestelde vragen

1Ik wil graag een rondleiding op locatie. Kan dat?
Wat leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in 1 van onze locaties! Om een weloverwogen keuze te kunnen maken is het fijn om even de sfeer te proeven op de groep en kennis te kunnen maken met de leiding. Per locatie geldt er een maximum aantal volwassen wat aanwezig kan zijn op de locatie/groep. Dit in verband met de 1,5 meter afstand. Dit kan per locatie en de drukte van een dag wisselen. Er kan maximaal 1 ouder langs komen voor een rondleiding.
2Op vakantie geweest in een oranje of rood reisadvies land?
De thuisblijfperiode na terugkomst uit een oranje of rood gebied is verkort. In plaats van 14 dagen geldt nu het dringende advies om 10 dagen thuis te blijven. Dat liet minister Hugo de Jonge weten tijdens de persconferentie van 18 augustus 2020. De beslisboom ‘kind brengen na terugkomst uit oranje of rood gebied’ is hierop aangepast. Er zijn geen andere wijzigingen in de beslisboom gedaan.
3Kan ik mijn kinderen brengen als ze klachten hebben?
Het kind mag niet naar de kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang) als:het kind één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden en/of plotseling verlies van reuk of smaak; als een huisgenoot van het kind koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.Er geldt een uitzondering voor kinderen van tot 4 jaar en kinderen in groep 1 of 2 van de basisschool met neusverkoudheid. Voor deze kinderen geldt dat zij bij een neusverkoudheid gewoon naar de kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang) mogen, behalve:als het kind ook koorts of andere COVID-19-klachten heeft; als het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19; als een huisgenoot van het kind koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid heeft;
4Mogen kinderen met neusverkoudheid naar de kinderopvang?
Voor kinderen van tot 4 jaar en kinderen in groep 1 of 2 van de basisschool geldt dat zij bij een neusverkoudheid naar de kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang) mogen, behalve:als het kind ook koorts of andere COVID-19-klachten heeft; als het kind een contact is van een patiënt met een bevestigde COVID-19; als een huisgenoot van het kind koorts (boven 38 graden Celsius) en/of last van benauwdheid heeft.
5Waar kan ik de laatste informatie vinden over het Coronavirus en de kinderopvang?

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich vooral onder volwassenen en van volwassen familieleden naar kinderen. Verspreiding van COVID-19 onder kinderen of van kinderen naar volwassenen komt minder vaak voor. Over het algemeen geldt; hoe jonger het kind, hoe minder groot de rol bij de verspreiding van het virus is.

Alle scholen in Nederland gaan na de zomervakantie weer open. Bij navraag bij alle 25 GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en blijkt dat er geen enkele melding was van mogelijke COVID-19-clusters die een link had met (noodopvang voor) school of kinderopvang voor de schoolsluiting op 16 maart. Na heropening van het primair onderwijs en kinderopvang zijn er enkele besmettingen bij personeelsleden op scholen gemeld; het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  heeft geen meldingen ontvangen van personeelsleden die door kinderen besmet zijn. (gegevens begin juni 2020).  

DutchEnglishFrenchGermanSpanish
Werken bij